Hívjanak bennünket +381 24 812 467 vagy írjanak zanatlije.senta@gmail.com

Tisztelt tagjanink. Amennyibben kérdéseik merülnek fel az előírásokkal kapcsolatosan, forduljanak hozzánk bizalommal.
Minden kérdésükre válaszolunk a legrövidebb időn belül.
Előírások

KERESKEDELEMRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY

2020. január 31-től minden terméket vonalkóddal vagy QR-kóddal kell ellátni.

Január 31-től minden kiskereskedelmi terméknek vonalkóddal vagy QR-kóddal kell rendelkeznie, ami eddig opció volt a Kereskedelmi Minisztérium szerint. Ezt a kereskedelemről szóló törvény ("RS Hivatalos Közlöny", 52/2019. Szám) határozza meg, amely utal a nyilatkozatra, és végrehajtása január 31-én kezdődik.
Rakic Zeljko, a Kereskedelmi Minisztérium Kereskedelmi és Versenyfejlesztési Osztályának vezetője szerint drasztikus változások nincsenek.
"Január 31-től kötelező volt; korábban már lehetett géppel olvasható címke, például vonalkód vagy QR-kód, a nyilatkozatban szereplő alapvető információk mellett, mint például a termék neve, terméktípusa, gyártója stb." - mondta Rakić.

Rólunk

Vállalkozók egyesülete - társulata és a kisiparosság Zentán
O nama

Annak ellenére, hogy a vállalkozók alig 140 éve szerveződtek különböző formákban, a kisiparosság Zentán már több mint 500 éve létezik. Zenta az egyik legrégebbi települések egyike a Tisza partján. A kézművesipart először a XVI. században említik. Jelentős fejlődés történt a 19. század elején. Az első kisiparos Társaság alapításának pontos időpontja egyes írások szerint 1876, más források pedig úgy említik, hogy az újraszervezést követően, maga a testület hivatalosan majd csak 1888 januárjában jött létre.

Az első világháború végén a „szentai“ kézműves tevékenységek száma kevésre csökkent. Az első zentai iparosok egyesületének székhelyi épületét 1927-ben vásárolták meg, ahol ma is található. Érdekes információk az 1939-es évből származnak. Akkor az egyesület 693 taggal, 365 kalfával (segéddel) és 354 tanonccal rendelkezett. ...